18/05/2012

Pelajar Cosmo diperlukan

This morning, sibuk sibuk pihak pendaftar Cosmopoint Kota Kinabalu mengurus profile pelajar baru Cosmopoint KK, tiba-tiba suasana dikacau dengan trut trut trut trut... bunyi phone office!!!! Macam tu ka tu? But anyway, after few second.. si uncle sebelah kiri kanan saya hanya senyum kambing tapi tidak pula angkat phone so, saya angkat lah phone office tu..

Hello Good Morning.... Tu first sentence yang saya dengar .. lady's voice! Em.. saya jawablah, yes Good Morning, Cosmopoint... Fuh, sopan tahap dewa dewi.. hahaha, so berbalik kepada lady tadi.. dia continue lagi, saya, XXXXXX dari Armada Group, Kota Kinabalu Branch. Saya buat panggilan untuk request practical training student dari Cosmopoint Kota Kinabalu untuk 1 semester. Terbeliak saya sekejap.. ok, praktikal dalam program apa tu cik??? Dia jawab balik, dalam program Pengurusan, Perniagaan dan Pemasaran... Em, so saya minta pihak syarikat Armada hantar surat request..  faks kan ke campus. Yang bermain dalam kepala saya, bertuahnya Cosmopoint Kota Kinabalu. Sama saya blajar dulu, saya yang mati matian mencari tempat praktikal.. lain pula ceritanya di Cosmopoint College. Bukan student yang carik tempat praktikal tapi syarikat luar yang selalu request untuk minta pelajar!!!!! Dah tu Company besar pula tu! Jeles.... Company tu dikenali sebagai Armada Group.. Big Company tu...

Anyway, 20 minit selepas talian dimatikan, machine faks pula yang berbunyi.. tut tut tut.. tut. Ni kali faks pula yang masuk, check check rupanya surat dari caller tadi... Armada Group. Dia hantar surat request..

TAWARAN UNTUK PELAJAR AKHIR DARI COSMOPOINT KOTA KINABALU MENJALANI LATIHAN INDUSTRI


Pihak syarikat ingin menawarkan pelajar-pelajar tuan/puan yang akan menjalani latihan industri semester ini di syarikat kami. Beerikut adalah bidang-bidang yang berkaitan:


Perniagaan (Business)
Pemasaran (Marketing)
Pengurusan (Management)


Untuk pengetahuan tuan. syarikat kami beralamat seperti berikut:

HQ : Alamesra Plaza Permai
Cawangan : Plaza Tanjung Aru


Begitulah bunyi surat tu.. Great great!! Memang satu peluang yang sangat baik untuk pelajar pelajar semester akhir!! Bertuah badan dapat tawaran macam ni.

Bagi pelajar yang ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai tawaran ini, sila berhubung dengan Lecturer yang menguruskan program latihan industri pelajar ye.. Terutamanya kepada yang belum mendapat tempat latihan industri!! Kalau saya masih blajar, saya offer diri sendiri, tapi ni da hidup separuh abad.. Kurang layak jadinya. 

Bagi pelajar yang diterima masuk dalam syarikat ni, buat yang terbaik kerana peluang anda akan lebih besar dengan adanya pengalaman berkerja dengan ARMADA GROUP.

Good Luck untuk semua pelajar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...